Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek

2014. szeptember 23. 12:39 - prindunn

Németezzünk!!!

12151340.jpg

A tegnapi nap lezajlott az Osztrák Kupa második fordulójának nyitómérkőzése, ahol papírforma szerűen a LASK Linz nyert a Lakowitz ellen. A mai nap a kiírt 10 meccsből egy ligabeli párosításra, a Ried kontra Wolfsberg összecsapásra fogok koncentrálni.

   Az 1912-től létező Ried az 1. osztályra legelőször 1976-ban sikerült feljutniuk és 1991-ig sosem végeztek 5. helynél hátrább. Ezután visszaestek a 2. osztályra és négy év után szerepelhettek újra a top bajnokságban; 1995 és 2003 között. Ezután újra visszaestek, de 2006 óta nem tértek le a 2. osztályra. Ám a visszaesés veszélye most is fenn áll, mert bár tavaly 55:66-as gólarányt a 10 győzelemmel, 13 döntetlennel és 13 vereséggel az „erős közepet” tudták tartani, jelenleg a 10:17-es gólarány az 1 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség mellett nem annyira eget verő, mivel ezzel az utolsó helyen állnak. Olyan szinten nincs veszve semmi, hogy a Neustadt is gyengén szerepel és csak 1 ponttal van előrébb, mint a Ried, másrészt a bajnokságnak csak a negyede ment le.
  Az 1931-ben létrejött AC Wolfsberger klub 2007-től 2010-ig a Regionalligában szerepelt, ezután „előre menekültek”: 2 évig szerepeltek az Erste Ligában, 2012-ben az 1. helyen végeztek, amivel kiérdemelték a top bajnokságban való szereplést és azóta tartják magukat az osztrák Bundesligában. A legutolsó szezonban a 7. helyen végeztek 11 győzelemmel, 8 döntetlennel és 17 vereséggel 50:63-as gólarány mellett. Ha a tabellát nézzük, akkor meglátszik a 2 csapat különbsége, mivel a Wolfsberg a Salzburg előtt vezeti a bajnokságot 7 győzelemmel és 2 vereséggel és 19:8-as gólaránnyal.

   A Ried értéke 9,03 millió euró. Az igazolások miatt a Ried legnagyobb vesztesége a 2 legtöbb gólt rúgó csatárok: a 16 gólos René Gartler és a 10 gólt szerző Robert Zluj. Mellettük távozott még Sandro középpályás (3 gól, 2 assist); Sandro Wieser (4 assist), Thomas Hinum (2 gól, 2 assist), Andreas Schicker (1 gól, 2 assist), Jan Zwischenbrugger védők. Helyettük elég játékos érkezett: az RB Leipzigben 2 gólt szerzett Denis Thomalla (osztrák 3. osztály), a Neustadtban 5 gólt rúgott Thomas Fröschl, az Austria Wien második és első számú csapatában összesen 8 gólos és 7 assistos Thomas Murg csatárok. Középre érkezett Kapfenbergből a 8 gólos és 6 assistos Dieter Elsneg és a Hoffenheim II-ből Denis Streker. Védelemre a Lieferingben az 1 gólt szerzett és 5 assistos Stefan Lainer és a kapuba 2. számú kapusként a Dornbirnből Reuf Durakovic.
   A Wolfsberg piaci értéke jelenleg 8,75 millió euró. Itt is van egy pár olyan távozó ember, aki jól szerepelt az elmúlt szezonban. Távozott Christian Falk (4 gól, 1 assist), Mihret Topcagic (5 gól, 3 assist), Daniel Segovida csatárok; Sandro Gotal (3 gól, 5 assist), Michael Lindl (11 gól, 5 assist), David De Paula, Michele Polverino középpályások; Gernot Suppan és Nenad Jovanovic védők. Az érkezők nagy része előkelő csapatból jött: Micheal Berger (Neustadt), Daniel Drescher (Admira Wacker), Stephan Palla (Rapid Wien) védők; Manuel Seidl (Mattersburg), Christopher Wernitznig (1 gól és 3 assist, Wacker Innsbruck), Peter Tschernegg (1 gól+3 assist, Grödig) és Manual Weber (2 gól + 1 assist, Sturm Graz) középpályások és Tadej Trdina (9 gól + 3 assist. Grödig) csatár.

  A mostani mérkőzésen a hazaiaknál 2 ember nem tud részt venni, de az idei szezonra ők még pályára sem tudtak állni: ők Jakob Kreuzer és Julian Baumgartner.
Lehetséges kezdő felállás: Thomas Gebauer – Stefan Lainer, Bernhard Janeczek, Harald Pichler, Oliver Kragl – Denis Skreter, Clemens Walch – Gernot Trauner, Dieter Elsneg, Thomas Murg – Julius Perstaller
  Wolfsberg részről is lesz egy pár hiányzó a mai meccsen: Peter Tschernegg és Manuel Seidl, de ők eddig nem álltak pályára a mostani szezonban és van egy eltiltott középpályás is Christopher Wernitznig személyében, aki a bajnokságban 4 gólt szerzett.
Lehetséges kezdő felállás: Alexander Kofler – Michael Sollbauer, Nemanja Rnic, Stephan Palla, Michael Berger – Manuel Weber, Boris Hüttenbrenner, Joachim Standfest – Jacobo Ynclán – Peter Zulj, Tadej Trdina

  Bár értékileg alig van különbség a 2 csapat közt, a tabellán mégse ez látszik. Nézzük, mink van. Van egy jelenleg gyengélkedő Ried csapatunk, aki beszerezte a látszólag jobbnál jobb játékosokat, de mégse találták meg eddig az összhangot. Csak a Neustadt-ot tudták legyőzni, az Altach-Grödig-Admira trióval pedig döntetlent sikerült elérniük. A kupabeli első fordulójuk a Parndorf ellen 3:2-re sikerült. És van egy Wolfsberg bandánk, aki még a Salzburgot is úgy győzte le 1:0-ra, hogy egy félidőn keresztül emberhátrányban voltak. Bár ez lehet amiatt van, mert az Európa Liga csoportmérkőzésére koncentráltak inkább, de mindenképpen nagy önbizalmat adott a játékosoknak. Igaz kikapott a Rapid Wien-től, de ha úgy nézzük, akkor nem szégyen ellenben a Neustadt elleni vereséggel. Az első forduló a Weiz ellen (figurákat nyugodtan gyakorolva) 4:2-re sikerült.
  Oliver Glasner (Ried) edző elmondása a meccsel kapcsolatban még bizonytalanságot sugall („A jelenlegi helyzetünkben feltöltené az önbizalmat a mai győzelem, de persze rájössz, hogy a csapat bizonytalan. De muszáj megállnunk egy kitűnő szezonban lévő csapat ellen, amiről megadja a lehetőséget a Wolfsberg”), de Manuel Weber focista is nehéz meccsre számít („Fontos, hogy megnyerjük ezt a meccset és ezáltal közelebb kerüljünk a Klagenfurtban rendezett döntőhöz. Ez további ösztönzést ad, de tudjuk, hogy a Ried ellen nem lesz könnyű menetünk. Muszáj növelni a teljesítményünket, mert csak így nyerhetjük meg a mérkőzést”). 

Nem hiszem hogy ennyire nehéz lesz a mérkőzés, de mivel kupáról van szó bármi megeshet. Mindenesetre én a Wolfsberg mellé állok, mert bízom abban, hogy amit a bajnokságban eddig elértek, azt a kupában is folytatni tudják. Így tippem az elemzésre: 106 Ried - Wolfsberg | VENDÉG | 2.30 Feladási Határidő: 18.45

További tippjeim:
085V Kloten - Salzburg 1,95
098H Fürth - Aalen 1,50

Aki megrakja mindhárom tippemet, azoknak az eredője 6,7275 lesz és 17:15-ig tudja megrakni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamisportfogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr726723897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek
süti beállítások módosítása