Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek

2014. október 09. 15:03 - prindunn

Prin ELEMZETT tippje

http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Slovenia/Flag-Pins-Slovenia-Switzerland.jpg

Ez az elemzés a Szlovénia-Svájc meccsről fog szólni. Lehet máshol is olvastatok erről elemzést, de számomra ez az egyik legbiztosabb meccs a magas szorzó ellenére.
Olyan párocska fog megküzdeni egymással, akik az EURO 2016 selejtezőjének 1. fordulóján vereséget szenvedtek, és mindenekelőtt javítaniuk kell jelenlegi helyzetükön. Érdekes hogy a sorsolás megismételte önmagát abból a szempontból, hogy a világbajnokság selejtezőjén is egy csoportban voltak. Akkor a szlovénok oda-vissza kikaptak; Svájc lett a tabella-első, Szlovénia pedig 2 ponttal lemaradva Izland mögött a 3. lett (mellettük volt még, Albánia, Ciprus és Norvégia). Eddigi Európai-bajnoki eredménnyel egyik csapat sem büszkélkedhet.

 A hazaiak meglepetésszerűen kaptak ki az első fordulóban Észtországtól;a meccset nem uralták annyira, aminek a kiállítás mellett meg is lett az eredménye. Emberelőnyt kihasználva az észtek minimális győzelmet arattak. 1996 óta csak egy alkalommal (2000-ben) jutottak be csoportkörbe, ahol az utolsó helyen végeztek 2 döntetlennel (Jugoszlávia és Norvégia ellen) és 1 vereséggel (Spanyolország ellen). Bár a nyilatkozatok szerint jó a hangulat a csapatnál, mégis nehéz játékra számítanak a Svájciak ellen. Én inkább azt érzem, hogy a meglepetésszerű észtek elleni vereséget még nem dolgozták fel, és ezt a svájciak nagy valószínűséggel ki fogják használni.
 Nincs sok nagy név a csapatnál: a gárda „sztárja” címet mindenképpen az Internazionale kapusa Samir Handanovic élvezi. A csatársorban a csapat gólkirálya a 25 lőtt góllal a jelenleg Japán Shimizu klubnál játszó Milivoje Novakovic és az Augsburgban tevékenykedő Tim Matavz a maga 10 góljával. Kiemelkedőbb névként lehet tekinteni a Bostjan Cesar csapat kapitányt és Valter Birsa középpályást; mindkettő a Chievo játékosa. A mai mérkőzésen nem lehet ott: D. Stevanovic (közép, 20/1), B. Jokic (védő, 68/1), M. Samardzic (védő, 1/0)
 Várható kezdő felállás: Handanovic – Brecko, Samardzic, Cesar, Jokic – Krhin, Kurtic – Kampl, Ilicic, Birsa – Matavz

 A svájciak első fordulós veresége is meglepetésnek mondható, ha azt nézzük, hogy attól az Angliától kapott ki, akik a vb-n ki sem jutottak a csoportból (az angolok mentsége lehet az, hogy nagyon erős volt a csoportjuk). Végül az angolok helyzet- (és kontra) kihasználásának köszönhetően 2:0-ra nyertek. Talán ez annak is köszönhető, hogy a vb végeztével edzőváltás történt. A jó munkát végző Ottmar Hitzfieldet Vladimir Petkovic vette át (az utóbbi 2 évben a Lazio edzője volt), s nem mellesleg Benaglio első számú kapus is visszavonult. 1996 óta csak 3 alkalommal (1996, 2004, 2008) sikerült bejutniuk csoportkörbe, de az ott lejátszott 9 mérkőzésből mindössze csak egyszer nyertek és 6 alkalommal vesztettek. Ha abból indulunk ki, hogy a vb-n Argentína ellen a hosszabbítás „utolsó pillanatában” esett ki, akkor mondhatjuk, hogy talán most jött el nekik az az idő, amikor őket is „elismerik”.
 A vb-nek köszönhetően több név vált ismertebbé a már így is ismert csapataknál: Shaquiri (Bayertn München), Xhaka (M’gladbach), Drmic (Leverkusen), Behrami (Hamburg), Barnetta (Schalke) és Lichsteiner (Juventus). Bár hiányzók itt is akadnak bőven: F.Schar (védő, 8/3), R.Ziegler (védő, 35/1), V.Stocker (M 25/3), P.Schwegler (középpályás, 14/3), E.Derdiyok (csatár, 46/8), D.Benaglio (GK 61/0, visszavonult)
Várható kezdő felállás: Sommer – Lichtsteiner, Djourou, Senderos, Rodriguez – Xhaka, Inler, Dzemaili – Shaqiri, Mehmedi – Drmic

Mindkét csapat a vereséget követően próbál valahogy javítani jelenlegi helyzetén, amire a svájciaknak egy picivel nagyobb esélyük van. Ahogy láthatjuk a vendégek csapatában hiába van edző és kapusváltás, a felállás majdnemhogy változatlan. Talán a játékstílus változott pozitív irányba, főleg a támadásban, ezért azt gondolom, hogy az új arcukat meg tudják mutatni a szlovénok ellen, ezért erre a meccsre a tippem:

055 Szlovénia - Svájc | VENDÉG 2,25  FH: 20.30

További tippjeim:
060 *(1-0) Liechtenstein - Montenegró | VENDÉG 1,61
061 Moldova - Ausztria | VENDÉG 1,68
Aki mindhármat megrakja, annak az eredő odds: 6,167 és a feladási határidő nem változik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamisportfogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr56774971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek
süti beállítások módosítása