Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek

2014. augusztus 19. 15:12 - TTSky

Az életéért tippmixelt, de a Liverpool elbánt vele

Tegnap arról volt szó,hogy mixből meg lehet gazdagodni.... most itt az ellenpélda!

Érdekesnek mondható történet látott napvilágot egy súlyos anyagi problémákkal küzdő férfiről, aki a végrehajtók haragja elöl a sportfogadás segítségével szeretett volna menekülni. Az ötlet nem új, a kivitelezésbe csúszott hibát sem először látjuk - ismerjük hát meg Ficsku Pál történetét.

"És az Úr a hetedik napon teremtette a tippmixet. A nyolcadikon meg a halált vagy az életet. Hét napom van, hogy eldőljön, hajléktalan leszek-e és a gyerekeim vagyontalanok, vagy nem. Nem rajtam múlik. Egy végrehajtó meg gyarapszik néhány százezer forinttal. Végül is a végrehajtók országában élünk... - ezekkel a sorokkal kezdődik az a bejegyzés, melyet Ficsku Pál író, volt restaurátor, történelem tanár, forgatókönyvíró és főszerkesztő tett közzé a vagy.hu portálon. Eme nem éppen vidám történet főszereplője a (be)köszönő sorok után valóban sanyarú helyzetét osztja meg a nagyközönséggel. Ficsku úrnak néhány évvel ezelőtt megromlott a viszonya két gyermekének életet adó feleségével, így a bíróság havi 70 ezer forintos gyerektartási díj megállapítása mellett kimondta kettejük válását. A sors kegyetlen tréfája volt, hogy Ficsku Pálnak az utóbbi időben nem ment valami jól a szekere, volt hogy havi 50 ezer forintos bevételből kellett megélnie. A nemfizetésnek, mint tudjuk következményei vannak, így a végzet lándzsájának hegye Ficsku úr mellkasához ért. "Ha hét nap múlva nem fizetek ki kétszázezer forintot, ráteszik a végrehajtási széljegyet a tulajdoni napra, abban a pillanatban a bank felmondja a kölcsönszerződést." - mondja az író, aki elárulja azt is, hogy nagyjából 45 forint készpénzzel rendelkezik. Adódik a kérdés, mit tehet ilyenkor az ember fia?

A végső kétségbeesés olykor furcsa megoldásokat szül: a sarokba szorított főszereplőnk a zöldséges havertól kölcsönkért kétezer egyszáz forintot és vásárolt hét darab tippmix szelvényt, azzal a nem titkolt céllal, hogy a szerencsejátékkal teremtse elő hét nap alatt a kívánt összeget. "Egyetlen esélyem van, tippmixből hét nap alatt összeszedni az összeget." - írja blogjában emberünk. "Hét nap alatt naponta hét tippmix szelvényt feladni, szelvényenként hét megjátszott meccsel...Nem tűnik könnyű feladatnak. Rajtam kívülálló tényezők befolyásolják. Szerencse, időjárás, bunda, meglepetés, figyelmetlenség, kockáztatás. Minden, ami a játékhoz kell. Végül is ezért játszok. Csak eddig nem az életemmel.... A józanság azért is fontos, nehogy elragadjon a hév, hogy hülyeséget tippeljek, mert a tippmixnél a nyeremények összeszorzódnak (ellentétben a totóval), ha egy elszáll, száll utána a többi is. (Azért a hév is okozhat meglepetést. Egyszer egy ismeretlen kínai teniszezőre fogadtam, se a férfi, se a női világranglistán nem találtam, hogy hányadik. Meglepetés lesz. Az is lett. Volt pénzem, felraktam egy ezrest. Nyertem. Kiderült, hogy férfi az illető, és nem tenisz, hanem snooker volt.)...Hazamentem, bekapcsoltam a gépet, kikészítettem a kellékeket. Újság, táblázatok, szelvények, nagyító, papírok, tollak, számológép. Még volt három órám az első szelvény feladási határidejéig. Elkészítettem a köménymagospaprikáskrumplilevest, kitöltöttem a hét szelvényt, és feladtam. Hétszer kétszáz forintért a várható nyeremény kétszázharmincötezer-hatszáz forint lett volna." Habár a sorokból kivehetjük, hogy Ficsku Pál nem először szánta rá magát a tippmixelésre, mégis olyan balga módon bukta el "életmentő nagy tervét", hogy az már-már nekünk okoz fizikai fájdalmat. A hét - egyenként kétszáz forinttal - megrakott szelvény közül ugyanis hatra (!) rátette a Liverpool hazai győzelmét az Aston Villa ellen. Apró szépséghiba, hogy a Vörösök tükörsimán kikaptak a birminghamiektől, így Ficsku úrnak minimális esélye maradt (volt több is?) a győzelemre. "Beverték az első hat gombafejű szöget a koporsómba." - hát be, kedves Pál, de magadra vess! 

Forrás: hatharom.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamisportfogadas.blog.hu/api/trackback/id/tr406617417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sportfogadás,elemzések,statisztikák,hírek
süti beállítások módosítása